Tekemistä ja elämyksiä Kiteellä Pohjois-Karjalassa

Elämykset ja luontoretket

Kaipaatko tekemistä lomallesi? Lakeland Karelian valikoimissa on erilaisia retkiä ja tapahtumia, joissa pääset tutustumaan paikalliseen luontoon tai paikallisiin ihmisiin ja heidän elämäntapaansa täällä itäisessä järvi-Suomessa. Kesän 2021 uutuutena teimme 16 hengen kirkkoveneillä retkiä Karjalan Pyhäjärvellä. Se oli niin hauskaa, että jatkamme kirkkovenesoutuja myös 2022. 

Nainen on saanut sinisen riippumattonsa viritettyä kahden männyn väliin Puruveden Linnasaaressa. Hän on ottanut riippumatossa hyvin leppoisan nojatuoliasennon, jalat roikkuvat reunan yli ja hän ottaa itsestään selfien.
Riippumattoilija Puruvedellä, Linnasaari Kitee
Lastun Paikat Puhos ja Orivesi

Kirkkovene Aurora

Kirkkovene Aurora muutti Parikkalasta Kesälahden puolelle keväällä 2022. Kaunis puuvene, jossa on liukupenkit ja veneeseen mahtuu 14 soutajaa, 1 laivakoira ja perämies. Retkille Lakeland Karelia järjestää perämiehen ja kelluntaliivit. Retkemme ja osanottajat on vakuutettu OP Pohjolassa. Ja liikkeelle lähdetään säävarauksella. Pikku sateet eivät haittaa, kun pukeudutaan oikein, mutta myrskyllä tai ukkosella ei mennä. Souturetket ovat hyväntuulisia, kasvattavat yhteishenkeä ja kunto nousee. Video on kesältä 2021, kun paikalliset lähtivät Uukuniemen puukirkon jumalanpalvelukseen. Kirkkovene oli lainassa Sulkavan veneeltä.

Soututreenit kirkkoveneellä

2022 kesäperjantaisin 1-2 tunnin soututreenit klo 17 Aurora-kirkkoveneellä. Sopii kaikenikäisille ja -tasoisille, jos jalat yltävät tukiin. Lähdöt eri satamista Kesälahdella: Kutronlahti, Ruoke, Kalasatama ja Uukuniemi Papinniemen Camping. Varaa paikkasi etukäteen ja maksa vasta lähtörannalla:

Yritysten virkistyspäivät

Kirkkovenesoudut ovat oiva tapa nostattaa työyhteisön yhteishenkeä raittiissa ulkoilmassa, yhteen hiileen puhaltaen. Hyväntuulisiin retkiin voidaan yhdistää muitakin aktiviteetteja, ruokatarjoiluita tai majoitusta. Soita 0400 418 933 ja rakennetaan teille virkistävä päivä!

Kajakit ja melontaa

Melontaretket kajakeilla

Meillä on pyörillä liikkuva melontavaja eli trailerilla tuomme varusteet sinne, mistä asiakas haluaa retkelle lähteä. Meillä on myös valmiita retkiä, joista voi valita mieluisimman. Suosittuja ovat olleet Mantsin matalikko, Linnasaari ja Käräjäkalliot Puruvedellä sekä Karjalan Pyhäjärvi.

Meloja 1 yksityiskurssit

Järjestämme myös yksityiskursseja kaveriporukoille, yritysryhmille ja pariskunnille. Lakeland Karelian retkiranta sijaitsee Kesälahden Sarvisalossa, mutta yksityiskurssit voidaan järjestää missä vaan, kun tuomme varusteet trailerilla kurssipaikalle. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää.

Muitakin kivoja aktiviteetteja

Savut tulevat ulos savusaunan ovesta., joka on raollaan. Savusaunan lämmitys kestää useita tunteja ja ovi on sen aikaa auki. Pienen ruutuikkunan edessä roikku yksinkertainen kynttilälyhty.
Lastun Savusauna lämpiää
Tyttö tasapainoilee ilmatäytteisen putken päällä. Putki on 6 metriä pitkä ja noin 50-80 cm korkea. Putken päälle noustaan päissä olevien patjojen kautta. Putki on ankkuroitu rannan pohjaan, ettei se pääse karkuun.p
Tasapainoilua Foxtrot-lautalla
Kaksi nuorta poikaa suppailemassa liukuvärjätyillä SUP-laudoilla. Lämmin kesäpäivä ja uimashortit olivat riittävä varustus.
SUP-lautailua Puruvedellä

Tapahtumia

Kesäisin järjestämme rantariehoja ja vastaavasti talvella talviriehoja. Nautimme ulkoilmasta ja tekemisestä. Mukaan mahtuvat kaikenikäiset lapsesta vaariin. Rantariehaan tuomme SUP-lautoja, kajakkeja, paljon erilaisia traktori- ja uimarenkaita, vesileluja, 6 metrin Foxtrot kiipeily- ja tasapainolautan sekä rantaleluja. 

Talviriehat pidetään yleensä mäen ja jään läheisyydessä. Pulkkamäkeen tuodaan erilaisia välineitä mäenlaskuun kuten pulkat, Stigat, traktorirenkaat, perinteisiä ja uusia moderneja potkukelkkoja, talvileikkejä, liukulumikenkiä, suksia, luistimia jne. eli todennäköisesti jokaiselle löytyy jotain mieleistä.