Tekemistä ja elämyksiä Kiteellä Pohjois-Karjalassa

Elämykset ja luontoretket

Kaipaatko tekemistä lomallesi? Lakeland Karelian valikoimissa on erilaisia retkiä ja tapahtumia, joissa pääset tutustumaan paikalliseen luontoon tai paikallisiin ihmisiin ja heidän elämäntapaansa täällä itäisessä järvi-Suomessa. Sekä kesälle, että talvelle on suunniteltu kauteen sopivia retkiä ja puuhia. Kesän 2021 uutuutena teimme 16 hengen kirkkoveneillä retkiä Karjalan Pyhäjärvellä. Se oli niin hauskaa, että jatkamme kirkkovenesoutuja myös 2024. Soutuja tehdään Mantsin matalikolle sekä Uukuniemen Papinniemeen.

Kesäisin järjestämme rantariehoja ja vastaavasti talvella talviriehoja. Nautimme ulkoilmasta ja tekemisestä. Mukaan mahtuvat kaikenikäiset lapsesta vaariin. Rantariehaan tuomme SUP-lautoja, kajakkeja, paljon erilaisia traktori- ja uimarenkaita, vesileluja, 6 metrin Foxtrot kiipeily- ja tasapainolautan sekä rantaleluja. Talviriehat pidetään yleensä mäen ja jään läheisyydessä. Pulkkamäkeen tuodaan erilaisia välineitä mäenlaskuun kuten pulkat, Stigat, traktorirenkaat, perinteisiä ja uusia moderneja potkukelkkoja, talvileikkejä, liukulumikenkiä, suksia, luistimia ja vaikka mitä muuta. eli todennäköisesti jokaiselle löytyy jotain mieleistä.

Kirkkovene Aurora

Kirkkovene Aurora muutti Parikkalasta Kesälahden puolelle keväällä 2022. Kaunis puuvene, jossa on liukupenkit ja veneeseen mahtuu 14 soutajaa, 1 laivakoira ja perämies. Retkille Lakeland Karelia järjestää perämiehen ja kelluntaliivit. Retkemme ja osanottajat on vakuutettu OP Pohjolassa. Ja liikkeelle lähdetään säävarauksella. Pikku sateet eivät haittaa, kun pukeudutaan oikein, mutta myrskyllä tai ukkosella ei mennä. Souturetket ovat hyväntuulisia, kasvattavat yhteishenkeä ja kunto nousee. Video on kesältä 2021, kun paikalliset lähtivät Uukuniemen puukirkon jumalanpalvelukseen. Kirkkovene oli lainassa Sulkavan veneeltä.

Savusauna vai sähkösauna?

Saunailta Oriveden rannalla. Kunttamaisella alueella liikutaan pitkospuita pitkin. Tarjolla on Päätalon sähkösauna tai sitten turvakattoinen savusauna.  Päätalon sähkösaunan löylyissä voi istua jopa 10-12 henkeä yhtäaikaa. Turvekattoiseen savusaunaan mahtuu yhtä paljon. Uimamahdollisuus on ympäri vuoden, koska avanto pidetään auki talvisin pumpun avulla.

Aktiviteetteja juuri sinulle!