Lastun Paikat

Previous
Next

Lastun Paikat sijaitsevat Oriveden rannalla, Kiteen Puhoksessa. Lastun alue on aikoinaan rakennettu Lastulevytehtaan edustustiloiksi. Siellä on järjestetty neuvotteluita ja sopimuksia on tehty ajan hengen mukaisesti saunan lauteilla.  Tehtaan lopettamisen jälkeen alue on hakenut uutta toimintamuotoaan.
Lokakuussa 2021 Lakeland Karelia Oy aloitti Lastun Paikoissa matkailu- ja virkistystoiminnan.  Lastun Paikat on auki ympäri vuoden ja tarjoaa mm.

  • saunailtoja sähkö- ja savusauna 5-15 hengelle
  • kokoustiloja 5-15 hengelle Päätalossa tai Korsussa
  • tyhy- ja virkistyspäiviä
  • majoitusta Päätalossa ja Korsussa
  • juhlien pitopaikka
  • talviuintia 2x viikossa loka-huhtikuu
  • tapahtumia
  • luonto- ja liikuntaretkiä

Yhteistyökumppanimme Annin Kartano Oy tarjoaa Lastulla juhla- ja pitopalveluita ja Kesälahden talviuimarit pitävät hyvän huolen avannosta sen valaistuksesta. 

Lastun Paikat sijainti Pohjois-Karjalan eteläosassa

Miten Kiteelle pääsee?

Kitee sijaitsee Joensuun ja Imatran välillä, Savonlinnan ja Venäjän välissä. Kiteelle pääse kätevästi Kuutostietä pitkin, lentäen ja juna pysähtyy Kiteellä ja Kiteen Kesälahdella. Kiteellä sen kylillä ja pitäjillä on monet kasvot. On kulttuuria, taidetta, loma-asukkaita,  mansikka- ja marjatiloja, teollisuutta, urheilua, pesistä, lentistä, metsästystä, kalastusta ja itse pidämme kaupunkiamme Kirkkaasti parhaana paikkana asua ja elää. Kitee sijaitsee isojen järvien välissä. Niistä suurimmat ovat Orivesi, Puruvesi ja Karjalan Pyhäjärvi. 

Välimatkoja: Helsinki 400 km, Joensuu 67 km, Imatra 145 km, Savonlinna 84 km
Lähimmät lentoasemat: Joensuu ja Savonlinna
Juna-asemat: Kitee ja Kesälahti

Puisella terassilla riippumatto odottaa lomailijaa aurinkoisena päivänä ja Saimaaseen kuuluva Puruvesi helkkyy taustalla.

Lastun Päätalo tarjoaa loma-asumiseen, illanistujaisiin tai saunailtoihin täysin kalustetun talon järvinäköaloineen.

Olohuoneessa on reilut ruokailu- ja oleskelutilat 5-15 henkilölle, takka, tv, ilmalämpöpumppu ja isot näköalaikkunat järvelle.

Keittiöstä löytyy kaikki tarvittavat astiat ja aterimet, kattilat, pannut, keittimet, astianpesukone, mikro, 1,5 jääkaappia ja 0,5 pakastinta.

Kolme erilaista makuuhuonetta, yhdessä vuodesohva kahdelle, toisessa on kaksi erillistä sänkyä ja kolmannessa on kaksi kerrossänkyä eli kaiken kaikkiaan makuupaikkoja on kahdeksan.

Muut tilat: pukuhuone, kylpyhuoneessa kaksi suihkua, sähkösauna max 15 hengelle ja kaksi vessaa.

Takapihalla on talon levyinen terassi ja pitkospuut, joita pitkin pääsee laiturille, Kodalle, Savusaunalle ja Korsulle. Uimamahdollisuus on ympärivuoden, koska talvisin uimapaikka pidetään auki pumpulla.

Previous
Next

Lastun Korsu on rinteen sisään rakennettu hirsinen huone, joka tarjoaa ainutlaatuiset kokoustilat 2-12 hengelle tai majoitustilat kahdelle hengelle. Oleskelutila, takka, minikeittiö, jääkaappi, vaatekaappi ja pirttikalusto. Vieressä toimii ulkohuussina asiallinen kuivakäymälä.

Lastun Savusauna on leppoisten löylyjen nautintopaikka. Tunnelmallisessa savusaunassa on turvekatto, lattialämmitys ja käsisuihku, josta tulee sekä kylmää että lämmintä vettä. Meidän oma saunatonttumme  lämmittää savusaunan valmiiksi asiakkaillemme. Saunasta pääsee pitkospuita pitkin pääsee uimaan Oriveteen.

Lastun Avanto

Lastun Kotaan mahtuu noin 15 henkeä. Sen puiset penkit on päällystetty hirventaljoilla. Keskellä on käytännöllinen tulisija  ruoanlaittoon tai pannukahvien keittoon. Tulisijan ympärillä on pöytiä, jotta ruoat saa tarjolle. Ruokapöytinä toimivat myös pöllit. 

Kotaan voi tilata vaikka kokin valmistamaan ryhmälle kotaillalliset. 

Lastun Avanto pidetään auki talvisin saunojia ja vieraitamme varten.  Syys-huhtikuun aikana klo 16-21 keskiviikkoisin ja sunnuntaisin Kesälahden talviuimarit saunovat ja uivat Lastulla. Kaikki ovat tervetulleita, kertamaksu 5€.

Tiedustelut: Talviuimareiden puheenjohtaja Esa Pesari 0400 503 132 ja sihteeri Minna Timonen 040 831 0416.

Verkkokaupassa on tuotteistamme ja palveluistamme lisää kuvia ja tietoa. Samalla saat myös hinnat ja saatavuudet. Yli 15 hengen ryhmät mahtuvat viettämään päivää tai iltaa Lastun Paikoille, kun vuokrataan useampi näistä tiloista, jakaudutaan ryhmiin ja levittäydytään alueelle. 

Suosittelemme lämpimästi savusaunailtaa, johon kuuluu lisäksi illanistujaistilaksi Korsu. Varmasti mieleen painuva tapahtuma järveen pulahteluineen ja pitkospuilla vipellyksineen.

Tervetuloa Lastun Paikoille nauttimaan vapaapäivistä, lomista, saunailloista tai meidän luontoretkistämme! Lakeland Karelian lomaemännät auttavat mielellään kaikissa lomaasi liittyvissä asioissa. Soita, lähetä viesti tai tutustu verkkokaupassa palveluihimme!