Yli yön melontaretket Karjalan Pyhäjärvellä 24.-25.7.2021

Järjestämme retkiviikonlopun mielenkiintoisella Karjalan Pyhäjärvellä, josta osa kuuluu Venäjälle. Karjalan Pyhäjärvi on kirkasvetinen ja kalaisa järvi, josta löytyy koettavaa ja mielenkiintoista historiaa. Tämän lisäksi saamme tutustua uusiin ihmisiin, jotka jakavat kanssamme tämän hienon harrastuksen. Tämä ei ole kaupallinen retki, vaan jokainen osallistuja on omalla vastuullaan ja vakuutuksillaan. Vanhemmat ovat vastuussa omista lapsistaan.

Tapahtumaan on kutsuttu melontaystäviä eri puolilta Suomea. Tämä on pilottitapahtuma ja katsotaan saammeko tapahtumalle jatkoa kesällä 2022!

Retkien päivämatkat ovat noin 20 -25 km. Retket sopivat myös aloittelijoille sekä enemmän melontaa harrastaneille. Peruskurssit pitää olla suoritettuina tai vastaava osaaminen pelastautumisineen. Retkiä löytyy jokaisen taidoille ja retkillä pidetään eväs- tai uimataukoja tarvittaessa.

Jokainen tuo mukanaan omat eväät ja leiriytymisvälineet mukanaan. 

Karjalan Pyhäjärvellä taputtelemassa rajavyöhyketolppia. Kauempana takana Venäjän rajatolpat ja ranta onkin sitten jo Venäjän puolella. Kuva: Terhi Ilosaari

MELOEN RETKELLE

  1. Uukuniemellä Papinniemen leirintäalue, kahvila/ravintola
  2. Sarvisalon ympärimelonta
  3. Mustolanjoki Ala-Kousalle
  4. Suitsan saari, kurkistus paikallishistoriaan kyläsataman kautta (erittäin mielenkiintoinen). Tai kiertää saari “yläkautta”: Sarvisalo – Suitsa – Hätäsaari – Havukkasaaren kierros – Louhisaaren kivimaalaukset – rajavyöhyketopat – Hätäsaari – Suitsan kyläsatama – Sarvisalo) noin 22 km retki jos haluaa nähdä Louhisaaren kalliomaalaukset, lounaspaikka Hätäsaaressa
  5. Venäjän rajapyykkitolppien taputus

Näiden lisäksi löytyy vielä muutakin ohjelmaa:

  • la 24.7.2021 klo 18 lähtee Burger-soutu Kutronlahden venerannasta ja porukkaa on lähdössä kirkkoveneillä Papinniemeen (1) iltaburgerille. Soutuaika on noin tunnin 10 km/h vauhdilla. Melojat voivat osallistua meloen, lähtö ehkä ennen kirkkovenettä/veneitä. Melojat saavat Papinniemen herkkuburgerit samaan hintaan kuin soutajat eli 15€. Jos haluaa matkustaa kirkkoveneellä Papinniemeen, hinta on 29€ + omat juomat.
  • su 25.7.2021 klo 8 lähtee Kirkkosoutu Kutronlahden venerannasta. Soutavat Uukuniemelle vanhalle puukirkolle jumalanpalvelukseen, nauttivat sen jälkeen kirkkokahvit ja soutavat takaisin lähtöpisteeseen. Retken hinta 25€ kirkkoveneellä. Jos haluat osallistua meloen, kirkkokahvit maksavat 5€.

LEIRIYTYMINEN

Leiriytyminen (punainen merkki kartalla) on järven rannalla Sarvisalossa, omissa teltoissa tai riippumatoissa. Leiriytymispaikalla on osallistujilla käytettävissä puulämmitteinen sauna, puucee, grillipaikka, juomakaivo, rantalentiskenttä ja polttopuut. Osallistumismaksu 10€ maksetaan käteisellä tai kortilla paikanpäällä. Paikan osoite on: Kutronlahdentie 4, 59800 Kesälahti (Sarvisalo). Kesälahdelta Sarvisaloon leiriytymispaikalle tulee matkaa noin 10 km. Kesälahden keskustassa torin kohdalla on viitat Sarvisaloon, ajat suoraan noin 10 km ja käännyt vasemmalle Suitsantielle. Ajat sitä pitkin 750 metriä ja olet Kutronlahden venerannassa. Sieltä lähtee oikealle Kutronlahdentie (hyvä osoitekyltti tienhaarassa). Käännyt noin 500 metrin päässä vasemmalle ja tulet rantaan – olet perillä. Laitamme tuohon loppumatkalle vielä Lakeland Karelian kylttejä niin varmasti löydätte helposti perille.

ILMOITTAUTUMISET

Kysy, onko vielä vapaita paikkoja. Ilmoittaudu sähköpostilla: welcome@lakelandkarelia.fi tai puhelimitse 0400 418 933 Taina Arvekari

TIEDUSTELUT